dissabte

SANTA ÚRSULA, dia de les verges

Els bunyols són un menjar tradicional en festes populars de les Illes Balears. Són molt típics els de la Revetlla de les Verges, el 20 d'octubre. En aquestes festes era tradició que els al.lots fadrins festegessin les dones fadrines i els oferissin cançons, flors i música, mentre que aquestes els oferien aquests bunyols i vi dolç.
Tenen forma d'anell i solen contenir patata o moniato (o ambdues coses), ous, sucre, farina i llevat. Es mengen tebis i coberts de sucre o de mel. És un gust veure les padrines preparant-los i encara millor menjar-los en companyia del amics. 
L'arrel religiós d'aquest dia el trobam a la història de santa Úrsula i la llegenda de les 11000 verges. Úrsula era la filla d'un rei d'Anglaterra a l'edat mitjana que durant un viatge cap a la ciutat de Roma va ser segrestada amb les seves donzelles pels huns (poble bárbar governat pel famós Atil.la). Aquests feren propocicions poc adequades per a unes dones tan distingides i s'estimaren més morir juntes que cedir davant Atil.la. Són considerades mártirs per estimar-se més morir que ofendre la seva llibertat i dignitat. Avui en dia, com hem explicat al principi, la saviesa del poble dona un caire molt més afectuós a la història.
santa úrsula
A lsa classe de reli hem estudiat l'origen i sentit d'aquesta festa i aquí uns treballs...
Zoe 2on
Naia 2on
Emma i Adriana
Sofia 6è